Sipma Transport
Marwijksoord 6 9448 XB Marwijksoord

Nascholing op locatie!

Binnen ons bedrijf organiseren we jaarlijks een nascholingsdag voor code 95. Zaterdag 19 maart zijn we gestart met de eerste cursus voor de “nieuwe cyclus” code 95. De chauffeurs gingen op voor het behalen / verlengen van het heftruckcertificaat. Locatie, ons eigen terrein in Marwijksoord. 

Het eerste deel van de cursus was het theorie gedeelte. Dat is natuurlijk het minst leuke deel maar daarna kwam het praktijk gedeelte. Aangezien het schitterend weer was kon dat mooi buiten gedaan worden bij ons op het terrein. Dekker Verhuur had ook een Kooiaap geregeld en een verreiker! Erg leuk om ook eens met zulk materiaal te ‘spelen’! De meesten van ons krijgen die kans niet zo snel natuurlijk.

Met de heftruck en de Kooiaap moesten voornamelijk pallets op- en afgeladen worden van een laadvloer op een veilige manier. Maar het hoogtepunt van de cursus was unaniem het ringsteken met de verreiker! De bedoeling is dan om metalen ringetjes van zo’n 5 cm diameter die aan een paal hangen aan de lepels van de verreiker te prikken. Wie dit parcours het snelste aflegde zonder strafpunten door gevallen ringen was de winnaar en won daarmee een echte Drentse droge worst!!

Al met al een leuke en zinvolle dag!

Bedankt Gerard Dekker!

En bedankt Tinus Kuipers voor het lenen van de Kooiaap!

Lees commentaar

Leave a comment